Halk ve Bilinçlendirme

• Tatlısu /Akanthou ARKEOPARK Projesine katkı koyan paydaşlarımız arasında, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Tatlısu Belediyesi bulunmaktadır.
• Kıbrıs'ın arkeolojik ve yerleşik mirasını korumak ve muhafaza etmek;
• Arkeolojik ve yerleşik mirasıyla Kıbrıs tarih öncesi ve tarihi çalışmalarını teşvik etmek;
• Kültürel mirasa halkın erişimini kolaylaştırarak kültürel mirasımızın farkındalığını, anlayışını ve takdirini arttırmak;
• Kültürel mirasın korunmasına halkın katılımını teşvik etmek ve tanıtmak;
• Çok kültürlü bir toplumu temsil eden kültürel miras yoluyla aidiyet ve kimlik duygusunu geliştirmek;
• Kültürel mirasın koruma, eğitim ve öğretimi teşvik etmek için yerel ve denizaşırı kurumlarla işbirliğini arttırmak;
• Yenilikçi kültürel miras projeleri, restorasyon ve koruma ile müze ve arazi sunumu çalışmaları ile turizmi teşvik etmek.

Arkeoloji Projeleri

• Tatlısu-Çiftlikdüzü (Akanthou-Arkosykos) Kurtarma Kazı ve Araştırma Projesi, 1996 yılından beri devam eden en büyük projemizdir.
• Akanthou bölgesi arazi etüdü ve zamanlama anıtları projesi.
• Antik DNA Araştırma Grubu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Biyoloji Bölümü, Ankara, Türkiye.

Sualtı Arkeolojisi Projeleri

• Tatlısu Kıyı Şeridi, Sualtı Miras Belgeleri ve Koruma Projesi
• Artemis Batığı, Dokümantasyon ve Değerlendirme Projesi.

Dokümantasyon Projeleri

• Tarihi Keçiboynuzu Ambarları Araştırması
• Tarihi Duvar Yazısı Dokümantasyon Projesi

Tamamlanan Koruma Projeleri

• Lüzinyan Kulesi Sağlamlaştırma Girne Projesi. Taş duvarcılık eğitimi kapasite geliştirmesi Girne Belediyesi’nin idaresince Kasım 2018’de tamamlanmıştır.
• Girne Kalesi, Bizans Kilisesi sprey boya etiketi çıkartması
• Luzinyan Müzesi Eserlerinin Korunması, Lefkoşa
• Venedik Dönemi Mağusa aslan taşının korunması ve tanıtımı
• St Barnabas Manastırı Müzesi Ahşap Kartal eseri restorasyonu