İletişim

UKÜ İletişim Fakültesi LAÇ kent belleği projesini tamamladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi ile LAÇ Belediyesi iş birliğinde yürütülen LAÇ Kent Belleği projesi tamamlandı. LAÇ Belediyesi sınırları içerisinde yer alan köylerden 69 farklı meslek grubundan kişiyle yapılan görüşmelerle oluşturulan LAÇ Kent Belleği 3 aylık bir sürede gerçekleştirildi. 
LAÇ Kent Belleği yapımcı-görüntü yönetmeni Prof. Dr. Aytekin İşman, çalışmanın adada yapılan ilk kent belleği projesi olduğunu söyleyerek, kent belleğinin toplumların geçmiş yaşanmışlıklarını bugüne taşımada önemli bir mihenk taşı olduğunun altını çizdi. 
LAÇ Kent Belleği projesi ile farklı temalarda pek çok hikâyeye yer verdikleri için mutlu olduklarını dile getiren İşman, Üniversite olarak topluma hizmet çalışmalarının artarak devam edeceğini ve adanın başka belediyeleri ile de yeni projelere başlayacaklarının mesajını verdi.  
LAÇ Kent Belleği proje yönetmeni Doç. Dr. Dilan Çiftçi de proje hakkında konuşarak, “Kentleri kent yapan binalar olduğu kadar binalara anlam yükleyenler ise insanlardır. Projemizde insanların hikayeleri üzerinden kentleri anlamaya çalıştık” ifadesini kullandı. 
Projede çekimlerden, kurgusuna, ulaşımdan teknik altyapıya kadar birçok kişinin emeği bulunduğuna da dikkat çeken Çiftçi, çalışmalarının bir ürünü olarak gerçekleştirilen belgeselin ve web sitesinin yanı sıra projenin devamı niteliğinde hayata geçirilmek üzere kitap çalışmasının da bulunduğunu kaydetti. 
Çiftçi, UKÜ İletişim Fakültesi olarak topluma ve dahası insana dokunan her projede yer almaktan büyük heyecan duyduklarını da vurgulayarak, “Projede 69 farklı hikâyeye tanık olurken ülkemizin güzel insanlarıyla tanışma fırsatı yakaladık. Kuzey Kıbrıs’ın insanlarının hayatlarını ve tanıklıklarını kaydetme misyonu ile projelere devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Konuşmasında, LAÇ Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gala gecesinde röportaj yapılan kişilere plaket takdimi yapıldığını da söyleyen Çiftçi, gecede duygulu anlar yaşadıklarını da dile getirdi.