Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, 2006-2007 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Eğitim Fakültesi bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programları yer almaktadır. Ayrıca, üniversitelerin öğretmenlik mesleğine esas teşkil eden programlarından mezun olup öğretmen olmak isteyenler için Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi verilmektedir. UKÜ Kuzey Kıbrıs’ta özel eğitim alanında eğitim vermeye başlayan ilk üniversitedir.

Misyon ve Vizyon

Evrensel ve toplumsal değerlere, öğretmenlik mesleğinin etik ilkelerine, bilimsel düşünme ve çalışma becerisine sahip, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, sorgulayan, mesleğinin toplumsal kalkınmadaki rolünü kavramış seçkin öğretmenler yetiştirmektir.

Ürettiği bilgi ile ülkenin eğitim sistemine yön veren ve eğitim bilimleri alanına katkı sağlayan; sunduğu eğitim hizmetleri ve yetiştirdiği öğretmenlerle toplumsal kalkınmaya destek olan bir araştırma ve eğitim kurumu olmaktır.

ciu-faculty-of-education-students

AKREDİTASYONLAR

Eğitim Fakültesi'nin Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) kurumu tarafından akreditasyonu vardır.

EĞİTİM İMKANLARI

Eğitim Fakültesi bölümlerinin dersleri teknolojik donanıma sahip sınıflarla, geniş uygulama alanlarıyla, öğrenci ile birebir ilgilenen güçlü öğretim kadrosuyla gerçekleşir. Öğrenciler, çift anadal ve yandal olanakları ile ikinci bir dalda daha eğitim alabilirler. Fakülte, UKÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nün ortak çalışması ile kariyerine akademik olarak ilerlemeyi hedefleyen öğrenciler için yüksek lisans ve doktora programlarını yürütmektedir.

Eğitim ve Lisansüstü Bilimler Merkezi, GE203

Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2701