Eğitim

UKÜ, 1. Ali Karasel Matematik Şenliği düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü tarafından Değirmenlik İlkokulu’nda “1. Ali Karasel Matematik Şenliği” düzenlendi.

Senede iki kez düzenlenen Matematik Şenliği’nin bu yılki ikinci ayağı 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ali Karasel anısına gerçekleştirildi.

UKÜ Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir’in sürdürdüğü Matematik Öğretimi dersi kapsamında Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, öğretim programına bağlı kalınarak 1. Sınıftan 5. Sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin kendi düzeylerine göre matematik oyunları oynandı. 

Özdemir etkinliğin toplamda 150 öğrenciye yönelik gerçekleştirildiğini belirterek, oyunlara ilişkin materyallerin hazırlanması sürecinde çocukların güvenliği ve gelişim özelliklerinin ön planda tutulduğunu dile getirdi. 

Oyunlarla matematiğin pekiştirilmesi yanı sıra kök değerlere olan saygı, sevgi, sabır ve iş birliğinin de oluşmasına dikkat edildiğini belirten Özdemir, oyunların en önemli amacının ise bir düşünce ve sistem disiplini olan matematiğe karşı erken çocukluk döneminde olumlu tutum geliştirmek olduğunu söyledi.

Özdemir, okul öncesi dönemden başlayarak çocukların matematiğe yönelik sevgi ve ilgi gösterebilmesi için öncelikle matematiği sevmeleri gerektiğini anımsatarak, “Bu da çocukların en sevdiği ve ‘işi’ olarak gördüğü oyun yoluyla mümkün olabilir” dedi.

KKTC öğretim programlarının yoğunlukla sınıf içi etkinlikleri merkeze alan bir yapıda olduğu dolayısıyla çocukların en önemli haklarından olan oyun oynama hakkına yönelik bir çalışma gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Özdemir, “Ayrıca etkinlik sadece ilkokul öğrencileri için değil, aynı zamanda UKÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin de derslerde öğrendikleri kuramları uygulama şansı yakaladıkları önemli bir etkinlik oldu” ifadesini kullandı.  

Ali Karasel’in hayatını öğrencilere matematiği sevdirmeye adayan bir öğretmen olduğunu işaret eden Özdemir, “Ali Karasel’in adını böylesi bilimsel etkinlikler serisiyle anmaya devam edeceğiz. Çocuklara matematiği sevdireceğiz” dedi.