Genel

UKÜ 5. Kariyer Günleri gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 5. Kariyer Günleri 22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

UKÜ Kariyer ve Mezunlar Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında politika, iş ve akdemi dünyasının önemli isimleri UKÜ’lü öğrenciler ile bir araya gelerek, istihdam olanakları, iş deneyimleri ve iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi verdiler. 

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda gerçekleştirilen açılışta KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri birer açılış konuşması yaptılar. 

Bakan Taçoy kariyer yaşamında başarılı olabilmek için hedeflerin belirlenmesi ve o hedefler doğrultusunda ilerlemenin önemli olduğunu işaret ederek, “Kararlarınız konusunda sizi destekleyenler yanı sıra size inanmayanlar hatta dalga geçecek olanlar da olabilir. Bir hedef koymalısınız ve o hedefe yürekten, kalpten inanıp ilerlemeniz önemli” ifadesini kullandı. Başarıya ulaşmak için kişilerin kendilerini sadece uzmanlık alanlarında değil, diğer alanlarda da geliştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Taçoy, “Benim alanım iktisattı ancak kendimi uluslararası ilişkiler, işletme gibi alanlarda da geliştirdim” dedim.

Rektör Nadiri ise konuşmasında üniversitelerde kazanılan akademik bilginin kariyer yolculuğunun temelini oluşturduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimize çağın gerektirdiği standartlarda bilgi ve becerilerini en üst seviyeye çıkartabilmeleri için ihtiyaç duydukları kaliteli eğitimi sunmayı amaç edindik” şeklinde konuştu. Üniversitenin çok kültürlü yapısının profesyonel yaşama hazırlanmada önemli bir katkı olduğunu ifade eden Nadiri, “Bu unsurlar dikkate alındığında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerini hayata hazırlarken; çok dilli, çok kültürlü uluslararası ortamıyla içinde bulunduğumuz coğrafyada bir adım öne çıkmaktadır” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında farklı alanlarda uzmanlaşmış, sektörün ve akademinin önde gelen profesyonel isimleri öğrenciler ile iş yaşamına dair bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. 

UKÜ 5. Kariyer Günleri kapsamında ilk gün Marmara Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği’nden Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner; Akdeniz Üniversitesi-Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nedim Mutlu; CreditWest Bankası Teftiş Kurulu, Müfettiş-Yetkili Murakıp Bihter Beyazyüz Çevirgen; ile Telsim/Vodafone Genel Müdür Yardımcısı, IT ve VAS Togan Çakmak sunumlarını gerçekleştirdi. 

İkinci gün programında ise The Arkın İskele Hotel, İnsan Kaynakları Müdürü Dilem Dana; Brasserie Chaglayan Şef Ceren Karapaşa; Koç Üniversitesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Eda Aksoy öğrenciler ile bir araya geldi.  

UKÜ 5. Kariyer Günleri’nin son günü kapsamında ise Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı; Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Galip Yüksel; Liv Hospital İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Gülşah Ertürk ve son olarak da Liv Hospital, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Canan Sarı öğrenciler ile iş yaşamına dair tecrübe ve bilgilerini paylaştılar.