Kampüs

UKÜ Arch-Ex 2021 Öğrenci Projeleri Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF), Mimarlık Bölümü tarafından Dünya Mimarlık Günü çerçevesinde ‘Arch-Ex 2021’ Öğrenci Projeleri Sergisi açıldı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, GSTMF Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran ile GSTMF Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara’ın birer açılış konuşması yaptığı sergi, İsmet Vehit Güney sergi salonunda 8 Ekim tarihe kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Halil Nadiri açılışta, ‘Öğrenci Proje Sergisi’nde geleceğin mimarları ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada öğrencilerimizin çok değerli emekleri var ama onları bu noktaya taşırken akademisyenlerimizin de çok önemli yönlendirmeleri oldu. Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Buradaki çalışmaların 2021-2022 akademik yılından itibaren bir katalogda tutularak, kayıt altına alınacağını belirten Nadiri, bundan sonraki dönemlerde gelecek öğrencilerimizin için bu çalışmaların ilham kaynağı olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Nadiri konuşmasında UKÜ ‘Master Planı’ projesine de dikkat çekerek, “Projemiz gerek çevreye duyarlı gerekse de öğrenci odaklı yaklaşımı ile son 2 yıl içerisinde dünyada 2 ayrı birinciliğe değer görüldü” hatırlatmasında bulundu. 

Prof. Dr. Nezih Ayıran, açılışta yaptığı konuşmada tüm Dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi nedeniyle etkinliklere ara verdiklerini aktararak, bundan sonra aktivitelerin sayılarını artırarak devam edeceklerini belirtti. 

Serginin gerçekleşmesinde katkı koyanlara da teşekkür eden Ayıran, “Başta Rektörümüz ve İsmet Vehit Güney sergi salonu yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca etkinliğe aktif katkı koyan Mimarlık Fakültesi Bölümü Başkanımız Doç. Dr. Cemil Atakara’ya, Doç. Dr. Ehsan Reza’ya, tüm meslektaşlarıma ve tüm öğrencilerimize de emekleri için teşekkürler” ifadesini kullandı.  

Doç. Dr. Atakara ise yaptığı konuşmada, UKÜ GSTMF Mimarlık Bölümü’nün bulunduğu coğrafyanın olanaklarını ve potansiyelini kullandığına dikkat çekerek, “Mimarca düşünmeyi, öğrenmeyi, davranmayı öncü kılmak ve sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel değerlerin farkındalığı ile yerel ve uluslararası topluma hizmet etmek vizyonu ile öğrencilerimizi yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ayrıca özgür bir atmosferde öğrenme odaklı değer yaratma, yoruma dayanan, özgül, yaratıcı, sosyal, kültürel ve çevresel bağlamda duyarlı, gelişmeye açık ve sorumluluk sahibi profesyoneller yetiştirmek istediklerini de belirten Atakara, her dönem öğrencileri ile birlikte geliştirdikleri projeleri öğrenci projeleri kataloglarında kayıt altına alacaklarını aktardı.