UKÜ’lü İletişim öğrencilerinden fotoğraf sergisi
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri birbirinden ilginç fotoğraf hikâyelerini sergiledi.
Öğrenci Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nin (ÖGDM) koordinasyonunda yürütülen fotoğraf hikâyeleri yarışma formatında hazırlandı ve en iyi 5 proje finale kaldı.
Gazetecilik Bölümü Öğr. Gör. Nurten Avtürk’ün yürütücülüğünde hazırlanan projeler arasında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jonathan Stubbs’ın da yer aldığı komite tarafından en iyi ilk 3 proje ise sergilenmeye hak kazandı.
Toplamda 13 çalışmanın yer aldığı fotoğraf hikâyeleri projesinde, Gazetecilik Bölümü öğrencisi Adedapo Okikiola Adebare “Bir Dansçının Yaşamından” başlıklı fotoğraf hikâyesi en iyi proje olarak seçildi. Adebare, bir süre önce Gazimağusa Bedis Plajı’nda düzenlenen dans yarışmasına katılan “Elite Flo” dans grubunun yarışmaya hazırlanma süreci, sahnedeki gösterileri ve tüm yarışmacıların performanslarını fotoğraflarla anlattı.
Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinden Jamila Khairulloeva ise “UKÜ Bahar Festivali” konulu hikâyesiyle Üniversite’nin Bahar Şenlikleri’nin açılışından itibaren gerçekleştirilen çok sayıda renkli etkinliğin görüntüleri ile öyküsünü anlattı.
Gazetecilik Bölümü’nden Innocent Aigbe de “Afrika Güzellik Salonu’nda Bir Gün” başlıklı çalışmasında alışılagelmişin dışında saç tasarımı ve tekniklerinin uygulandığı, hem kadın hem de erkek müşterilere hizmet veren, Afrika tarzı saç örgülerinden farklı malzemeler kullanılarak saç bakım uygulaması yapılan salonda geçen bir günü anlattığı hikâyesiyle dikkat çekti.
Dereceye giren Kardelen Göksu eski ve yeni fotoğraflarıyla Kuzey Kıbrıs’ın tarihi yerlerini hikayeleştirirken, Emine Gül Ursavaş Mavi Köşk’ün fotoğraf hikayesini ele aldı. Bintu Balogun ise 3 çocuk sahibi bir annenin dördüncü çocuğunun doğum heyecanını, evdeki hazırlıkları, küçük kızların doğacak kardeşleri için hazırladıkları süsleri anlattığı hikâyesiyle fotoğraf hikâye projesinde dereceye girmeye hak kazandı.
Hikâye fotoğrafçılığı hakkında da bilgi veren Nurten Avtürk fotoğrafçılık ile gazeteciliğin birleştiği noktada popüler bir dal olan fotoğraf hikâyelerinin çoğunlukla insan odaklı bir hikâyenin fotoğraf kareleriyle anlatılması olduğunu ifade etti.
Avtürk, hikâye fotoğrafçılığının belgeselcilik gibi bir temaya veya sürece bağlı olarak fotoğraf karelerinin anlamlı biçimde bir portfolyo gibi hazırlanması olduğunu da vurguladı.