Genel

UKÜ’lü öğrenciler Kıbrıs Türk kültürünü tanıdı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne (ÖGDM) bağlı Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü öğrencilerin Kıbrıs Türk kültürünü daha yakından tanıması amacıyla Hasder El Sanatları Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.  

UKÜ’de öğrenim gören öğrencilerin Kıbrıs kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları için organize edilen gezide,  öğrenciler Kıbrıs Türk kültürünün geçmişten günümüze nasıl şekillenip, değişim gösterdiğine de tanıklık ettiler. 
Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpler Koordinatörü Selen Akün Kalaycı HASDER hakkında konuşarak, “HASDER ipek böceği kozasından pano yapımı, sele-sepet-sesta üretimi, tahta oymacılığı, Lefkara üretimi gibi birçok Kıbrıs Türk kültürüne dair ürünü üretip, sergileyen, yaygınlaştıran, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur” bilgisini paylaştı.  

Kalaycı, üniversitedeki yabancı uyruklu öğrencilerin HASDER Merkezi’nde sergilenen ürünler hakkında detaylı bilgi aldıklarını da belirterek, “Öğrencilerimiz özelikle ipek kozasından üretilen panoları ve Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan kıyafetleri çok beğendiler” ifadesini kullandı. 

Üniversitelerin temel misyonlarının belirli alanlarda uzman yetiştirmek, öğrencilere kariyer yolunu açmak olduğunu anımsatan Kalaycı, “Ancak bizler öğrencilerimize sunduğumuz kaliteli eğitim yanı sıra onların ülkenin kültürü ve yaşamı hakkında bilgi sahibi olmalarını da istiyoruz. Bu sayede mezuniyetleri sonrasında ülkemizin kültür elçileri olarak ülkemizin tanıtımına katkı koyabilirler” şeklinde konuştu.  

Kalaycı, söz konusu ziyarette HASDER’e UKÜ Oryantasyon Günleri’ne yaptığı katkı için plaket takdiminde de bulunarak, her dönem yeni öğrenciler ile böylesi ziyaretleri düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.