Genel

UKÜ’lü öğrenciler sektörün önde gelenleri ile buluşmaya devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kariyer ve Mezunlar Merkezi tarafından düzenlenen “5. Kariyer Günleri” kapsamında Vodafone Genel Müdür Yardımcısı-IT & VAS Togan Çakmak, UKÜ’lü öğrencilerle buluştu.

Çakmak konuşmasında özellikle mühendislik alanında çalışmanın avantajları konusunda bilgi vererek, “Mühendislik sorunları çözmeye ve günlük hayatı kolaylaştırmaya yönelik bir alandır. Sürekli değişen ve yenilik sağlayan bir çalışma ortamı sağlar” ifadesini kullandı. 

Bu alanda çalışanların talep etmeleri durumunda uzaktan çalışma imkanı elde edebileceklerini de dile getiren Çakmak, mesleğin finansal açıdan da tatminkar olduğunun altını çizdi.  

Çakmak iş yaşamında başarıyı yakalayabilmek için öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunarak, “Hedef belirleyerek adım adım ilerleyin. Hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Sorunlara rağmen hedefiniz üzerinde çalışmaya devam edin. Acele etmeyin.” önerisinde bulundu. 

Özellikle programcı olmak isteyen öğrencilerin programlama konusunda donanımlı olmalarının önemli olduğunu belirten Çakmak, “Ancak uzmanlık alanınızda deneyimli olmanız yeterli değil.  

Aktif dinleme becerisine sahip olmalısınız. Eleştirel düşünebilmeli ve karmaşık problem çözebilmede iyi olmalısınız” şeklinde konuştu. 

Çakmak günümüz teknolojilerini adaya getirebilecek sektörlerin gelişmeye başladığını kaydederek, bu nedenle öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmek için çaba sarfetmelerinin önemli olduğunu belirtti. 

Çakmak günümüzde parlayan meslekler hakkında da konuşarak, “Yapay Zekâ, Veri Analisti, Robotik Mühendisliği, Siber Güvenlik Uzmanı, Bulut Mühendisliği, Yazılım Geliştirici, Tam Yığın Geliştirici, Mobil Geliştirici ve Web Geliştirici gibi meslekler önem kazanmaya devam ediyor. Bu konularda kendinizi geliştirmeniz önemli” dedi.