Haber Ajansı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Haber Ajansı, 2007 yılında üniversite kapsamında gerçekleşen etkinliklerin takibi, haberleştirilmesi ve fotoğraflanması amacıyla kurulan sorumlu birimdir. Ajans bünyesinde haber toplayan, yazan ve fotoğraflaştıran ekip, tamamen üniversitenin öğrencilerinden oluşur. Haber ajansı için seçilen öğrencilerin Gazetecilik Bölümü ya da İletişim Fakültesi bünyesinden olması tercih nedeni olsa da haberciliğe ya da fotoğrafa ilgisi bulunan sosyal, dinamik, insan ilişkileri iyi diğer fakülte öğrencileri de haber ajansında görev alabilir. Ajansa başvuracak öğrencilerin haber yazımını ya da fotoğraf çekim tekniklerini uzman seviyede bilmeleri gerekmemektedir. Ajans bünyesinde yer alma hakkı kazanan öğrencilere haber toplama, haber yazım ve fotoğraf teknikleri Ajans Haber Koordinatörü ve Ajans Haber Sorumlusu tarafından öğretilir.

Çalışma Alanları

Üniversite yapılandırması içerisinde yer alan fakülte, yüksekokul, enstitü, birim ve merkezler tarafından düzenlenen etkinlikler, başlatılan uygulamalar, yapılan çalışmaların tümü ajans tarafından haberleştirilir. Bunlara ek olarak, üniversitelerin temel amaçlarından olan araştırma ve inceleme çalışmaları kapsamında akademisyenler tarafından yazılan kitaplar hakkında da haberler hazırlanır. UKÜ Haber Ajansı’nın hazırladığı tüm haberler UKÜ Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından günlük olarak yerel basına servis edilir.

CIU News Agency

Sağladığı Hizmetler

Haber Ajansı’nın uygulama olanakları sunma, bilgilendirme ve arşivleme olmak üzere üç temel hizmeti bulunur. Ajansın öncelikli misyonu, Gazetecilik Bölümü öğrencileri için sınıflarda teorik olarak öğrendikleri gazetecilik mesleğini, profesyonel bir ortamda uygulayabilecekleri olanakları sağlama olarak özetlenebilir. Ajans içerisinde öğrencilerin fotoğraf çekmeleri ve haber yazmaları için gerekli tüm teknik ekipmanlar üniversite yönetimi tarafından sağlanır. Ayrıca gazetecilik mesleğinin en temel işlevi olan “bilgilendirme” kriterini sağlaması açısından da önemli bir hizmet sağlar. Üniversite hakkındaki tüm bilgi ve çalışmalar haber içeriklerinde yer alır. Son olarak haber ajansı bünyesinde hazırlanan haberlerin ajans yapısı içerisinde kayıt altına alınması sonucu, üniversitemizin etkinlik arşivi olarak da hizmet sağlar.

Haber Ajansı
Çevik Uraz Merkezi, CU 119