Tarım sektörünün toplum sağlığı ve kalkınması üzerinde önemli bir etkisi vardır. Çeşitli besin maddelerinin üretildiği, işlendiği, çeşitlendirildiği bu sektör; toplumun yaşamını sürdürebilmesi için vazgeçilmez bir sektör niteliğindedir. Ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirir ve geniş bir istihdama katkı sağlar.

1998 yılında tarım faaliyetlerine başlayan Levent Şirketler Grubu’nun bu sektörde birçok markası vardır. Çevre dostu yaklaşımıyla tavukçuluk, hayvancılık, seracılık, şarapçılık, zeytin, zeytinyağı ve çeşitli meyve türlerinin üretimlerinde modern teknoloji ile donatılan üretim tesisleri sayesinde gereksinim duyulan su ve enerjiyi minimuma indirmektedir.

Özellikle, bitkisel üretim ve teknolojileri ve Bitki Bilimi ve Teknolojileri, Beslenme ve Diyetetik gibi Bölüm öğrencilerinin tercih edebileceği bir alandır. İlgilenen adaylar başvuru yapabilirler.